Popschool nieuws

Nieuwe toevoegingen, uitbreidingen en ontwikkelingen op deze site...

Check Google Page Rank

Geluid

De gehoortrainingsprogramma's voor intervallen, akkoorden en toonladders zijn geherprogrammeerd door gebruik te maken van de nieuwe HTML5 audiotags. Ze werken nu sinds februari 2019 weer op alle apparaten en browsers. Gehoortrainers die met een Java applet werken, doen het helaas alleen nog maar op de "oude" Internet Explorer (niet op Edge).

Veiligheid

Op 8 februari 2017 is de site omgeschakeld van http:// naar de veilige https:// methode die banken en bonafide webshops al langer gebruiken. Dat betekent dat alle onderdelen van de site versleuteld worden verstuurd aan de gebruiker en dat informatie die de gebruikers versturen via bijvoorbeeld een invulformulier ook versleuteld wordt. Er kan dus niet door derden "afgeluisterd" worden.

HTML5

Is de nieuwe standaard voor de opmaaktaal van internetpagina's. Deze site is er nu sinds begin 2019 helemaal in omgezet zodat zo veel mogelijk apparaten en browsers er mee overweg kunnen.

Flash

Via de flash plugin (extension) van de browser audio af te spelen werkt helaas niet meer altijd omdat bepaalde merken (Apple!) op bepaalde apparaten Flash niet meer ondersteunen. Daarom is nu op deze site overal waar dat kan de HTML5 audio tag gebruikt. Bij nieuwe browsers (Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer) moet je op een pagina waar Flash gebruikt wordt deze plugin expliciet toestaan door te klikken op "Adobe Flash uitvoeren" en dan op "Toestaan".

Midi is een andere manier van geluid produceren die vaak praktischer is vanwege de extreem veel kleinere bestanden. Ook daar maakte deze site gebruik van maar helaas is er geen standaard ondersteuning in HTML :-( Er ligt wél een heel interessant voorstel: http://www.w3.org/TR/webmidi/ Hopelijk wordt dit tzt. geïmplementeerd in alle browsers, in Google Chrome werkt het al! Dat zou veel mogelijkheden opleveren voor met name muziekonderwijs.

Via Java en een Java applet kon je ook geluid opwekken. Ook die optie gebruikten we. Kijk dus ook naar de vernieuwde pagina over de installatie van Java en de Java soundbank! Nu met info over Java 7 en de nieuwe soundbanks die daar bij nodig zijn! Helaas zijn recent de Java security instellingen op veel browsers scherper afgesteld, waardoor niet meer automatisch alles werkt op de pagina's die van Java gebruik maken.

Google Chrome, Windows Edge en de nieuwe Firefox versie werken helemaal niet meer samen met Java... Op ditmoment werkt Java alleen nog in Internet Explorer. Die is in Edge ook op te roepen via het menu: "Met Internet Explorer openen"

We doen wat we kunnen om het voor zoveel mogelijk gebruikers allemaal te laten werken, maar garantie kunnen we dus niet geven.

Donatie button

Om het ook in de toekomst mogelijk blijven te maken deze gratis site te onderhouden en uit te blijven breiden is er een donatie button om per Paypal op een veilige manier iets te kunnen bijdragen.


Kleur keuze buttons

Omdat veel artikelen nogal lang zijn en het niet altijd even prettig is om tekst van het scherm te lezen, is er nu een button om de site in zwarte tekst op witte achtergrond te tonen. Toch nog altijd het meest comfortabel aan de ogen. Terugschakelen naar de "vertrouwde" Popschool Maastricht kleuren kan op elk moment door klik op de "Normaal" button.

Zoekfuncties

Behalve de zoekfunctie in het linkermenu, waarmee je deze hele site kunt doorzoeken, is er op elke pagina bovenaan ook een zoekfunctie voor de pagina zelf. De gevonden zoektermen worden op de hele pagina gemarkeerd.

RSS feed van Popschool Maastricht!

RSS is een techniek (in gebruik sinds ongeveer 2005), onder andere te gebruiken om nieuws te verspreiden. Bovendien kan dat nieuws door andere sites weer opnieuw vertoond worden. Zie het artikel in Wikipedia over RSS voor een goede uitleg. Ook Popschool Maastricht heeft vanaf nu een RSS feed: XMLRSS  waar regelmatig andere en nieuwe of vernieuwde pagina's voor het voetlicht worden gehaald. Met een RSS reader (of aggregator) programma of via je browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Mozilla) kun je je (gratis) abonneren op deze feed!
Valid RSS 

Automatisch het Popschool Maastricht nieuws ontvangen via mail? Vul je mailadres in: Klik op deze button: Afmelden gaat via de link in de mails die je krijgt.

Link naar de Popschool site

Steeds meer sites linken naar Popschool Maastricht. Wil je een link naar onze site plaatsen? Kijk dan op deze pagina: Linken

Mis je nog iets? Just let me know!

Donatie

Dit is een gratis site, die al sinds 2003 voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd. Als jij ook wilt dat dat zo blijft, doe dan een donatie aan Popschool Maastricht >>

QR code https://www.popschoolmaastricht.nl:443/_nieuws.php

Bijgewerkt op: 31 Mei, 2019