Popschool nieuws

Nieuwe toevoegingen, uitbreidingen en ontwikkelingen op deze site...

Check Google Page Rank

Veiligheid

Op 8 februari 2017 is de site omgeschakeld van http:// naar de veilige https:// methode dia banken en bonafide webshops al langer gebruiken. Dat betekent dat de onderdelen van de site versleuteld worden verstuurd aan de gebruiker en dat informatie die de gebruikers versturen via bijvoorbeeld een invulformulier ook versleuteld wordt. Er kan dus niet door derden "afgeluisterd" worden.

Helaas is door de verandering van het internet adres van alle pagina's van http://www.popschoolmaastricht.nl/... naar https:// etc de likes-counter van Facebook die op bepaalde pagina's in de honderden liep weer op nul begonnen... Liken dus die pagina's! :-)

HTML5, Flash, audio

December 2015: Stukje bij beetje is deze site in de nieuwe opmaaktaal HTML5 omgezet. Zodoende kunnen ook de nieuwe audiotags worden gebruikt in plaats van audio via Flash. Voor sommige interactieve Flash toepassingen op deze site is er helaas nog geen alternatief.

Geluid op deze site

Een site voor muzikanten moet natuurlijk ook geluid kunnen maken. Helaas is daar in HTML (de programmeertaal voor internet) nog steeds geen standaard waar iedere programmeur en elke browser en computerplatform zich aan houdt. Sterker: met de komst van de tablets en de smartphones zijn we nog verder van huis geraakt wat dit betreft. De nieuwe voorgestelde standaard is HTML5, waarin audio voor het eerst standaard is opgenomen. Aanvankelijk konden op die manier alleen .ogg files worden afgespeeld, maar intussen is het meer gangbare .mp3 ook mogelijk. De truc om via Flash audio af te spelen werkt helaas niet meer altijd omdat bepaalde merken (Apple!) op bepaalde apparaten Flash niet meer ondersteunen. Daarom is nu op deze site overal de HTML5 audio tag gebruikt.

Midi is een andere manier van geluid produceren die vaak praktischer is vanwege de extreem veel kleinere bestanden. Ook daar maakt deze site gebruik van maar helaas is er geen standaard ondersteuning in HTML :-( Er ligt wél een heel interessant voorstel: http://www.w3.org/TR/webmidi/ Hopelijk wordt dit tzt. geïmplementeerd in alle browsers, in Google Chrome werkt het al! Dat zou veel mogelijkheden opleveren voor met name muziekonderwijs.

Via Java en een Java applet kun je ook geluid opwekken. Ook die optie gebruiken we. Kijk dus ook naar de vernieuwde pagina over de installatie van Java en de Java soundbank! Nu met info over Java 7 en de nieuwe soundbanks die daar bij nodig zijn! Helaas zijn recent de Java security instellingen op veel browsers scherper afgesteld, waardoor niet meer automatisch alles werkt op de pagina's die van Java gebruik maken. Google Chrome werkt helemaal niet meer samen met Java... Hier zou de voorgestelde webmidi functionaliteit een oplossing kunnen zijn, als die er komt.

We doen wat we kunnen om het voor zoveel mogelijk gebruikers allemaal te laten werken, maar garantie kunnen we dus niet geven.

Gehoortraining speelmanieren uitgebreid

Op verzoek: toonladders, akkoorden en intervallen kunnen nu ook dalend geoefend worden (naast stijgend en tegelijk klinkend).

Donatie button

Om het ook in de toekomst mogelijk blijven te maken deze gratis site te onderhouden en uit te blijven breiden is er nu een donatie button om per Paypal op een veilige manier iets te kunnen bijdragen.


Kleur keuze buttons

Omdat veel artikelen nogal lang zijn en het niet altijd even prettig is om tekst van het scherm te lezen, is er nu een button om de site in zwarte tekst op witte achtergrond te tonen. Toch nog altijd het meest comfortabel aan de ogen. Terugschakelen naar de "vertrouwde" Popschool Maastricht kleuren kan op elk moment door klik op de "Normaal" button.

Zoekfuncties

Behalve de zoekfunctie in het linkermenu, waarmee je deze hele site kunt doorzoeken, is er op elke pagina bovenaan ook een zoekfunctie voor de pagina zelf. Die is nu vernieuwd: de gevonden zoektermen worden op de hele pagina gemarkeerd. Ook als je via Bing of andere zoekmachines (Google helaas niet) op een pagina van Popschool Maastricht komt, zijn jouw zoektermen meteen gemarkeerd. Zo vind je snel wat je zoekt!

RSS feed van Popschool Maastricht!

RSS is een relatief nieuwe techniek (in gebruik sinds ongeveer 2005), onder andere te gebruiken om nieuws te verspreiden. Bovendien kan dat nieuws door andere sites weer opnieuw vertoond worden. Zie het artikel in Wikipedia over RSS voor een goede uitleg. Ook Popschool Maastricht heeft vanaf nu een RSS feed: XMLRSS  waar regelmatig andere en nieuwe of vernieuwde pagina's voor het voetlicht worden gehaald. Met een RSS reader (of aggregator) programma of via je browser (Internet Explorer 7, Firefox, Mozilla) kun je je (gratis) abonneren op deze feed!
Valid RSS 

Automatisch het Popschool Maastricht nieuws ontvangen via mail? Vul je mailadres in: Klik op deze button: Afmelden gaat via de link in de mails die je krijgt.

Linkshandig of linksonhandig?

Een artikel over links of rechts gitaar spelen en de voor- en nadelen ervan. Ombouwen van een gitaar enz. Inclusief interactieve test: ben je links- of rechtshandig? Linkshandig gitaar spelen

Link naar de Popschool site

Steeds meer sites linken naar Popschool Maastricht. Wil je een link naar onze site plaatsen? Kijk dan op deze pagina: Linken

Mis je nog iets? Just let me know!

Donatie

Dit is een gratis site, die al sinds 2003 voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd. Als jij ook wilt dat dat zo blijft, doe dan een donatie aan Popschool Maastricht >>

QR code https://www.popschoolmaastricht.nl:443/_nieuws.php

Bijgewerkt op: 10 Februari, 2017