Popschool nieuws

Nieuwe toevoegingen, uitbreidingen en ontwikkelingen op deze site...

Basversterking, de techniek

Alles wat je wilde weten over de techniek van basversterking: luidspreker, magneet, behuizing, plaatsing, buis of transistor, kabels, vermogen en belastbaarheid, rendement, klasse D versterkers. Basversterking >

Gehoortraining, nieuw: tonen naspelen

Er is een splinternieuwe vorm van gehoortraining bij gekomen op deze site: tonen naspelen Je kunt oefenen in verschillende toonladders en op verschillende grondtonen. De moeilijkheidsgraad past zich automatisch aan aan je score niveau.

Geluid

De gehoortrainingsprogramma's voor intervallen, akkoorden en toonladders zijn geherprogrammeerd door gebruik te maken van de nieuwe HTML5 audiotags. Ze werken nu sinds februari 2019 weer op alle apparaten en browsers. Gehoortrainers die met een Java applet werkten draaien helaas niet meer onder de nieuwe browsers en zijn daarom verwijderd.

Veiligheid

Op 8 februari 2017 is de site omgeschakeld van het http:// protocol naar het veiligere https:// een methode die banken en bonafide webshops al langer gebruiken. Dat betekent dat alle onderdelen van de site versleuteld worden verstuurd naar de gebruiker en dat informatie die de gebruikers verstuurt via bijvoorbeeld een invulformulier ook versleuteld wordt verzonden. Er kan dus niet door derden "afgeluisterd" worden.

HTML5

Is de nieuwe standaard voor de opmaaktaal van internetpagina's. Deze site is er nu sinds begin 2019 helemaal in omgezet zodat zo veel mogelijk apparaten en browsers er mee overweg kunnen.

Flash

Via de flash plugin (extension) van de browser audio afspelen werkt helaas niet meer in de nieuwe browsers. Daarom is nu op deze site overal waar dat kan de HTML5 audio tag gebruikt. Een aantal in Flash gemaakte animaties zul je ook moeten missen... Een werkende Flash converter is er helaas (nog?) niet.

MIDI

Midi is een andere manier van geluid produceren die vaak praktischer is vanwege de extreem veel kleinere bestanden. Ook daar maakte deze site gebruik van maar helaas is er geen standaard ondersteuning in HTML :-( Er ligt wél een heel interessant voorstel: http://www.w3.org/TR/webmidi/ Hopelijk wordt dit tzt. geïmplementeerd in alle browsers, in Google Chrome werkt het al! Dat zou veel mogelijkheden opleveren voor met name muziekonderwijs.

We doen wat we kunnen om het voor zoveel mogelijk gebruikers allemaal te laten werken, maar garantie kunnen we dus niet geven.

Donatie button

Donatie aan Popschool MaastrichtDraag je steentje bij aan deze site! De hosting van deze site kost geld en het aantal geïnvesteerde uren voor het onderhouden en uitbreiden is enorm. Wil jij ook dat deze site blijft bestaan en gratis toegankelijk blijft? Gebruik dan de donatie button om per Paypal op een veilige manier iets te kunnen bijdragen. Alvast bedankt!

Zoekfuncties

Behalve de zoekfunctie in het linkermenu, waarmee je deze hele site kunt doorzoeken, is er op elke pagina bovenaan ook een zoekfunctie voor de pagina zelf. De gevonden zoektermen worden op de hele pagina gemarkeerd.

RSS feed van Popschool Maastricht!

RSS is een techniek (in gebruik sinds ongeveer 2005), onder andere te gebruiken om nieuws te verspreiden. Bovendien kan dat nieuws door andere sites weer opnieuw vertoond worden. Zie het artikel in Wikipedia over RSS voor een goede uitleg. Ook Popschool Maastricht heeft vanaf nu een RSS feed: XMLRSS  waar regelmatig andere en nieuwe of vernieuwde pagina's voor het voetlicht worden gehaald. Met een RSS reader (of aggregator) programma of via je browser (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Mozilla) kun je je (gratis) abonneren op deze feed!
Valid RSS 

Link naar de Popschool site

Steeds meer sites linken naar Popschool Maastricht. Wil je een link naar onze site plaatsen? Kijk dan op deze pagina: Linken

Mis je nog iets? Just let me know!

Donatie

Dit is een gratis site, die al sinds 2003 voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd. Als jij ook wilt dat dat zo blijft, doe dan een donatie aan Popschool Maastricht >>

Bijgewerkt op: 12 Juni, 2024