Sander Sanders bio

De maker van deze site, die sinds 2003 bestaat.

Sander Sanders docent gitaar MaastrichtGeschiedenis

Na mijn opleiding klassiek gitaar aan het conservatorium in Maastricht, heb ik ook een conservatoriumdiploma elektrische gitaar behaald. Sinds mijn 14e heb ik als gitarist in bands gespeeld. Een paar namen: Magpie, XX-Posure, Smalltalk, Never Thought, Tokamak, Chamusa, Booby Trap, Fretboard, Steilloos, Glenn Miller Orchestra, Groovin' High, Intens band. Stijlen: rock, blues, jazz, jazzrock, fusion, covers. Van 2010 tot 2014 leidde ik de band "World on a string" (wereldmuziek, exotische instrumenten, eigen composities).

Behalve elektrische en akoestische gitaar speel ik ook basgitaar (fretless en fretted), Griekse bouzouki, Chinese pipa, Chinese liuqin, Guitarra Portuguesa, Arabische ud, Indiase Sitar, Iraanse setar, Vietnamese Dan Nguyet en contrabas. Ik heb jaren lang met bands getourd door heel Europa, studiowerk gedaan en CD's opgenomen.

Gitaarles Maastricht

Als docent werkend/gewerkt bij:

Overige cursussen en activiteiten

Cursussen en workshops gegeven aan muziekdocenten over computer ondersteund muziekonderwijs, over improviseren en de didactiek van improvisatie.

Boek geschreven "Improviseren met akkoordenschema's" uitgegeven bij Rieks Sodenkamp over de muziektheorie achter het improviseren (uitverkocht).

Behalve met muziek maken en gitaarles geven, houd ik mij bezig met elektrische gitaren repareren en "customizen", met bouwen en repareren van audio-elektronica, fotograferen en met programmeren van computers. Zo heb ik een aantal programma's voor muziekonderwijs geschreven in de programmeertaal "C", bouw ik websites (deze onder andere, gestart in 2003), en programmeer ik lesmateriaal voor muziekonderwijs in JavaScript, JQuery, HTML, DHTML, PHP, MySql, CSS. Qua sport houd ik van skaten, tafeltennis en fietsen (racefiets).

Email: Sander Sanders

Donatie

Dit is een gratis site, die al sinds 2003 voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd. Als jij ook wilt dat dat zo blijft, doe dan een donatie aan Popschool Maastricht >>

QR code https://www.popschoolmaastricht.nl:443/popschool_maastricht_docent_sander_sanders.php?menu=menuAlgemeen

Bijgewerkt op: 6 Juli, 2018