Sander Sanders* bio

*De maker van deze site, die sinds 2003 bestaat.

Sander Sanders docent gitaar MaastrichtGeschiedenis

Na mijn opleiding klassiek gitaar aan het conservatorium in Maastricht, heb ik ook een conservatoriumdiploma elektrische gitaar behaald. Sinds mijn 14e heb ik als gitarist en als bassist in bands gespeeld. Een paar namen: Ignition, Magpie, XX-Posure, Smalltalk, Never Thought, Tokamak, Chamusa, Booby Trap, Fretboard, Steilloos, Glenn Miller Orchestra, Groovin' High, Passage, Intens band, World on a string. Stijlen: rock, pop, blues, jazz, jazzrock, fusion, covers, wereldmuziek. Van 2010 tot 2014 leidde ik de band "World on a string" (wereldmuziek, exotische instrumenten, eigen composities).

Behalve elektrische en akoestische gitaar speel ik ook basgitaar (fretless en fretted), contrabas, Griekse bouzouki, Chinese pipa, Chinese liuqin, Guitarra Portuguesa, Arabische ud, Indiase Sitar, Iraanse setar, Vietnamese Dan Nguyet, Sumatraanse Hasapi. Ik heb jaren lang met bands getourd door heel Europa, studiowerk gedaan en CD's opgenomen.

Sinds 2014 lijd ik aan de ziekte van Parkinson, waardoor ik het op alle fronten wat rustiger aan moet doen.

Gitaarles Maastricht

Als docent heb ik gewerkt bij:

  • Kreato (Thorn, klassieke gitaarles)
  • Venlose muziekschool, (docent klassieke en elektrische gitaar). Nu onderdeel van CO (Cultuur Ontwikkelaar).
  • Tilburgse Muziekschool, nu onderdeel van Factorium (docent elektrische gitaar)
  • Kumulus Centrum voor Kunsteducatie Maastricht (muziekschool Maastricht): elektrische gitaarles, bandlessen, songwriting, geluidstechniek bij The Lighthouse of Music (dit was de pop/rock/jazz afdeling van Kumulus), computer ondersteund muziekonderwijs vanaf 1990 met Atari's, vanaf 1995 met Windows, vanaf 1996 via Internet, vanaf 2003 met onder andere deze site. De muziekschool is sinds september 2022 geprivatiseerd en heet nu Kuma muziekschool.
  • De afdeling pop/rock/jazz van de academie voor muziek en dans (AMD), tegenwoordig Rick: Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie, in Weert (elektrische gitaarles).
  • Van 2006-2010 was ik ook gitaardocent aan het conservatorium in Maastricht. Daarna heb ik er nog gastcolleges gegeven.

Overige cursussen en activiteiten

Cursussen en workshops gegeven aan muziekdocenten over computer ondersteund muziekonderwijs, over improviseren en de didactiek van improvisatie. Ook heb ik een cursus Live Geluidstechiek ontwikkeld en gegeven. Delen daarvan vind je ook op deze site.

Boek geschreven en uitgegeven "Improviseren met akkoordenschema's" over de muziektheorie achter het improviseren (uitverkocht).

Behalve met muziek maken en gitaarles geven, hield ik mij bezig met elektrische gitaren repareren en "customizen", met bouwen en repareren van audio-elektronica, fotograferen en met programmeren van computers. Zo heb ik een aantal programma's voor muziekonderwijs geschreven in de programmeertaal "C", bouw ik websites (deze onder andere, gestart in 2003), en programmeer ik lesmateriaal voor muziekonderwijs in JavaScript, HTML, DHTML, PHP, MySql, CSS.

Email: Sander Sanders

Donatie

Dit is een gratis site, die al sinds 2003 voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd. Als jij ook wilt dat dat zo blijft, doe dan een donatie aan Popschool Maastricht >>

QR code https://www.popschoolmaastricht.nl:443/popschool_maastricht_docent_sander_sanders.php?menu=menuAlgemeen

Bijgewerkt op: 9 April, 2024